facebook_pixel

februarie 2, 2010

Pentru toti cei care vor sa stie mai multe informatii despre competitiile europene Euroconcurs a pregatit un set de intrebari care sa va ajute sa intelegi ce anume trebuie facut.

1. Ce trebuie sa fac? Care este primul pas?

Sa te hotarasti sa iti faci o cariera europeana daca esti competent!

2. Unde ma pot inscrie in competitiile europene?

Al doilea pas este sa iti creezi un cont personal pe site-ul official al Oficiului European pentru Selectia Personalului (EPSO- European Personnel Selection Office) www.eu-careers.eu.

3. Cum aplic?

Avand acest cont te poti inscrie online in competitiile scoase la concurs de EPSO. Este nevoie sa iti completezi cu mare atentie un CV online care sa ateste competentele tale vis-à-vis de pozitia pentru care candidezi. Orice informatie pe care o treci in CV trebuie sa te reprezinte, sa o poti dovedi cu acte oficiale si sa corespunda profilului cautat de EPSO.

4. Ce probe trebuie sa trec?

Din 2010 sunt doua etape pentru selectie: o etapa de preselectie care se da pe computer contraconometru si care testeaza abilitatile de rationament verbal, numeric si abstract, precum si capacitatea de gandire situationala; a doua etapa, dupa ce ai fost admis la testele de preselectie si ai primit confirmarea ca CV-ul tau corespunde pozitiei pe care candidezi, presupune intrarea intr-un centru de evaluare. Aici vei avea de sustinut o proba scrisa ce consta dintr-un studiu de caz in domeniul tau de specialitate, un exercitiu de grup, se testeaza abilitatile de prezentare si in final, daca treci de toate acestea, mergi la interviul structurat fata in fata cu comitetul de selectie.

5. Ce joburi sunt disponibile?

In martie 2010 se scot la concurs posturi de Administrator (AD5) si se cauta profilele:

Administratie Publica Europeana, Drept, Economie, Audit si IT&C.

6. Cate posturi sunt disponibile?

Nu s-a publicat inca Notice of Competition, document care notifica conditiile clare de examinare, deci nu stim inca.

7. Ce devii?

Cine se inscrie in aceste competitii vor fi functionari europeni in pozitia de Administrator (AD5) cu un salariu minim de baza 4 190.

8. Ce presupune aceasta pozitie ca responsabilitati?

Administratorii de ocupa de elaborarea politicilor si de punerea in aplicare a legislatiei europene, efectueaza analize si ofera consiliere.

9. Care sunt conditiile?

Pentru a aplica la aceste pozitii este obligatoriu sa fii absolvent de studii superioare si bineinteles sa te pregatesti temeinic pentru aceste etape de selectie pentru ca romanii nu sunt obisnuiti cu acest sistem de recrutare pe baza de competente.

10. Cum ma pot pregati cu ajutorul Euroconcurs?

Euroconcurs aduce in data de 13 si 14 martie 2010 pe Phil Gaskell, trainer specializat de la Bruxelles, are ii va pregati pe romanii pentru ambele etape, prin exercitii practice, folosind teste reale si care le ofera strategiile necesare pentru rezolvarea rapida si corecta a acestora. In plus, Euroconcurs ofera consultanta gratuita pentru completarea CV-ului online tuturor celor care cumpara ambele zile de curs. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.euroconcurs.ro.

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!