facebook_pixel

mai 25, 2011

In data de 11 si 12 iunie 2011 Euroconcurs.ro sustine la Bucuresti un seminar practic de pregatire pentru probele care vor fi sustinute in cadrul Centrului de Evaluare de la Bruxelles.

Pentru a vizualiza programul acestui seminar click aici.

Ce inseamna Centru de Evaluare? Este o modalitate des folosita de companii si institutii pentru a evalua competentele profesionale ale viitorilor angajati prin parcurgerea unor probe care sunt special realizate pentru a simula diferitele aspecte ale profilului pentru care aplica, precum si ale mediului de munca.

Testarea de la Bruxelles pentru joburile europene este gandita astfel incat toate cele 8 competente corespunzatoare fiecarui job (capacitatea de a analiza si solutiona probleme; abilitatile de comunicare; capacitatea de a obtine calitate si rezultate; abilitatile de formare si dezvoltare; capacitatea de a prioritiza si organiza; flexibilitatea; abilitatile de colaborare si lucru in echipa; abilitati de leadership) sa fie evaluate de cel putin doua ori.

Iata care sunt cele patru tipuri de probe care vor fi sustinute in Centrul de Evaluare de la Bruxelles in aceasta toamna si care vor fi tratate in cadrul acestui seminar practic de pregatire:

•    Case study in the chosen field of competence: este un eseu scris care iti testeaza cunostintele din domeniul in care ai aplicat, abilitatile de analiza si sinteza, abilitatile de comunicare scrisa;
•    Structured interview: interviu cu specialist in resurse umane pentru a-ti evalua motivatia, personalitatea, punctele forte si slabiciunile, planurile de cariera;
•    Oral presentation: prezentarea in fata unui panel a unui anumit subiect pentru a-ti testa abilitatea de a comunica intr-o maniera persuasiva;
•    Group exercise: exercitiu realizat impreuna cu alti candidati in care evaluatorul se focuseaza pe evaluarea celor 8 competente care sunt cerute de EPSO.

Seminarul va pune accent pe aspectele practice ale acestor probe, iar participantii vor primi feedback si recomandari de la cei trei traineri Drd. Mihaela Liliana Stroe, Dr. Cristian Carstoiu si Psh. Augustin Iordache.

Cei interesati sa participe la acest seminar de pregatire sunt invitati sa se inscrie aici.

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!