facebook_pixel

august 31, 2009

Euroconcurs a solicitat un interviu in exclusivitate trainerului Phil Gaskell, care va sustine in data de 10 octombrie 2009 un seminar de pregatire intensiva pentru cei care doresc sa afle cum pot depasi cu brio testele de preselectie pentru obtinerea unui job la Uniunea Europeana. Cititi cu atentie interviul de mai jos:

Euroconcurs: Impartaseste cu noi cateva lucruri despre tine.

Phil Gaskell: Mi-am inceput munca de trainer profesionist in urma cu 10 ani. Din 2003 am inceput sa lucrez pentru “Renouveau & Democratie” (sindicatul functionarilor din institutiile europene) in postura de trainer pentru competitiile europene. Cu ocazia acestor competitii sustin majoritatea trainingurilor la Bruxelles, dar si in alte locatii din Belgia, Italia, Spania, Olanda si bineinteles, Romania.

Imi place cu adevarat sa lucrez cu toate aceste echipe care organizeaza astfel de cursuri pentru ca sunt oameni tineri, dinamici si entuziasisti. Iar cu siguranta acesta este si cazul Romaniei! Vin in Romania din 2006 si cred ca am petrecut aproximativ 5-6 saptamani in total in tara voastra in ultimii patru ani.

Euroconcurs: Cum ai ajuns sa-i pregatesti pe cei care doresc sa aplice pentru joburile europene?

Phil Gaskell: Pana in 2003 cele mai numeroase cursuri pe care le-am sustinut ca trainer au fost de “Professional English” pentru oamenii de afaceri si pentru cei care se pregateau pentru a studia un master sau doctoratul intr-o tara vorbitoare de limba engleza.

Intr-o buna zi am gasit pe telefonul meu un mesaj de la secretara sindicatului Renouveau & Democratie. Bineinteles ca eram convins ca o sa imi ceara cursuri de limba engleza. Insa cand am mers la intalnirea cu ea m-am trezit intr-un birou al Uniunii Europene unde un grup de intervievatori (nu ma asteptam deloc la asta!) m-au intrebat despre cursurile mele. Mi-au spus ca doresc ceva diferit de ceea ce faceam in acel moment si erau siguri ca eu puteam sa fac asa ceva: rationament verbal si numeric.

Am avut tentatia de a parasi imediat acel loc cand au mentionat “rationamentul verbal si numeric”, dar am fost convins ca merita sa fac o incercare. Totul s-a petrecut mult mai bine decat am crezut eu si iata-ma facand cursuri despre “rationament verbal si numeric” de peste 6 ani. Lucrurile au evoluat extrem de mult de atunci iar Renouveau & Democratie ocupa un loc major in programul meu saptamanal.

Impreuna cu ei fac cursuri de rationament verbal si numeric, pregatesc oameni pentru testul scris si pentru examenul oral. Succesul este asigurat pentru ca sunt 25-30 de oameni care participa la aceste cursuri in fiecare saptamana.

Euroconcurs: De ce au nevoie oamenii de o astfel de pregatire? Care sunt beneficiile?

Phil Gaskell: Nu este usor sa incepi sa te pregatesti singur pentru competitiile europene. Sunt foarte multe aspecte care nu sunt evidente la prima vedere pentru un incepator. Deoarece procesul de pregatire poate fi indelungat si plin de provocari consider ca este util sa ai informatii care sa te ajute sa eviti dificultatile si mergi pe “scurtatura”. Este necesar sa fii pregatit pentru ceea ce se va intampla si de asemenea sa stii ca cei de la UE se asteapta sa cunosti anumite lucruri pentru care nimeni nu se preocupa sa ti le spuna sau sa te ajute. Acesta este si scopul vostru, al Euroconcurs, sa ii ajutati pe oameni sa afle aceste informatii!

Euroconcurs: Ce vor invata romanii care vor participa la trainingul din 10 octombrie de la Bucuresti?

Phil Gaskell: Cum am afirmat si mai sus, acestia vor salva timp pentru ca vor invata in avans la ce sa se astepte si cum sa se descurce cu testele de preselectie. Oricum este necesar sa depui eforturi pentru a-ti atinge scopurile! Tocmai de aceea, cursurile noastre ii ajuta pe candidati sa se pregateasca eficient si sa isi concentreze timpul lor pretios asupra a ceea ce este esential pentru a avea succesul dorit!

Factorul timp este cel care genereaza cele mai mari dificultati in timpul testelor de preselectie si de aceea trebuie folosit cu mare grija. La intrebarile de la teste trebuie sa raspunzi corect in cat mai putin timp posibil si acest deziderat poate fi atins doar prin dezvoltarea unei strategii de pregatire si prin invatarea abordarilor specifice tipurilor de teste.

Euroconcurs: Ce sfat poti da romanilor care doresc sa participe la competitiile europene?

Phil Gaskell: Trebuie sa participati la unul din cursurile noastre pentru a fii pe scara succesului cu cateva trepte mai sus. Asadar, alaturati-va noua si va astept la seminarul din 10 octombrie de la Bucuresti!

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!