facebook_pixel

iunie 27, 2009

Cu ocazia lansarii competitiei de asistenti romani in domeniul secretariatului pentru institutiile UE  Euroconcurs.ro organizeaza la Bucuresti in data de 10 Octombrie 2009 un nou training dedicat pregatirii pentru testele de pre-selectie cu Philip Gaskell, trainer pentru angajatii acestor institutii.

Pentru a deveni functionar european, „EU official”, singura cale este sa te prezinti la concurs si sa treci de probele de selectie. Daca treci cu bine de aceste probe, foarte riguroase si care necesita o pregatire temeinica dinainte de concurs, devii laureat si intri pe lista de rezerve. Abia atunci poti candida efectiv pentru un post vacant in cadrul unei institutii.

Selectia pentru pozitia de asistent in domeniul secretariatului se desfasoara in trei etape:

1. Testele de preselectie: se desfasoara in a doua limba cunoscuta de candidat, sunt teste grila date pe computer si au doua directii principale:

a) Un test referitor la dezvoltarea Uniunii Europene si politicile comunitare;

b) Un test de rationament verbal si numeric;

2. Probe practice: ce constau din pregatirea si/sau prelucrarea unui document in MS Word si evaluarea capacitatii de exprimare in scris (ortografie, sintaxa, gramatica) si care consta intr-o compunere pe baza elementelor furnizate.

3. Proba orala: interviu cu comitetul de selectie.

In principiu, probele practice si proba orala vor avea loc la Bruxelles, in aceeasi zi.

Cei care doresc sa se inscrie in competitie o pot face online pana in data de 11 august 2009 prin procedura scrisa pe site-ul Oficiului European pentru Selectia Personalului. In comparatie cu competitiile trecute, de anul acesta este necesar ca pentru inscrierea online la testele de pre-selectie sa se completeze un formular de candidatura mai detaliat, care sa prezinte educatia, experienta si nu in ultimul rand, motivatia fiecarui participant.

Persoanele care doresc sa fie mai bine pregatite pentru testele de preselectie au ocazia de a participa la trainingul organizat la Bucuresti in data de 10 Octombrie 2009. Pe parcursul celor 8 ore de training, vor fi abordate toate cele trei tipuri de teste-grila, avand ca scop principal insusirea de catre participanti a metodologiei de rezolvarea rapida a acestora. Nu va fi neglijata nici pregatirea psihologica pentru ziua examenului pe computer.

Philip Gaskell deruleaza seminarii de pregatire pentru Verbal and Numerical Reasoning si Writing Skills pentru angajatii Uniunii Europene de peste cinci ani. Aceste cursuri au fost organizate de catre sindicatul Uniunii Europene, Renouveau & Democratie. In plus, el preda cursuri de engleza de afaceri pentru numeroase organizatii in Bruxelles si in imprejurimi. Are 30 de ani de experienta de predare atat in Anglia, cat si Belgia, unde locuieste din 1991.

Pentru detalii despre training si despre cum puteti participa vizitati www.euroconcurs.ro.

Euroconcurs.ro este primul site dedicat in exclusivitate celor care doresc sa devina functionari europeni. Gandit ca o resursa atat pentru cei care descopera posibilitatea unei cariere europene, cat si pentru cei care au inceput deja pregatirea pentru riguroasele probe de preselectie, Euroconcurs.ro si-a propus pentru anul acesta sa continue constituirea comunitatii romane a viitorilor functionari publici europeni.

Costuri:

350 RON/ persoana plata pana in data de 10 august 2009

400 RON/ persoana plata in perioada 11 august-10 septembrie 2009

450 RON/ persoana plata in perioada 11 septembrie-10 octombrie 2009

(preturile nu contin TVA)

Detalii contact:

Drd. Mihaela Liliana Stroe- Project Manager & Training coordinator

Email: info@euroconcurs.ro

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!