facebook_pixel

Competitie EPSO – cum sa fi admis intro competitie epso

EPSO (Oficiul European pentru Selectia Personalului) lanseaza in data de 1 decembrie 2011 competitia anuala pentru aproximativ 300 de asistenti europeni (grad AST3). Domeniile pentru care EPSO recruteaza asistenti sunt finante/contabilitate,  comunicare si project management, iar salariul de baza incepe de la 3.273,22 euro. Participarea la competitiile europene presupune inscrierea fiecarui candidat pe  site-ul oficial EPSO (www.eu-careers.eu) pentru a putea trece etapa de preselectie.

Etapa de preselectie, numita Computer Based Test contine teste de verbal reasoning (rationament verbal), abstract reasoning (rationament abstract), numerical reasoning (rationament numeric) si situational judgement (gandire situationala).

Pentru depasirea cu succes a acestei competitii EPSO pregatirea este esentiala. Trainingul intensiv organizat de Euroconcurs in data de 19 si 20 noiembrie 2011 are scopul de a explica in detaliu, prin exercitii practice, o modalitate rapida de rezolvare a testelor din etapa Computer Based Test.

image description

Ziua de 19 noiembrie este dedicata testelor de abstract reasoning (rationament abstract) si situational judgement (gandire situationala, iar cea de 20 noiembrie celor de verbal reasoning (rationament verbal) si numerical reasoning (rationament numeric).

Testele de verbal reasoning testeaza abilitatea verbala, cele de numerical reasoning testeaza abilitatea de calcul numeric, cele de abstract reasoning testeaza capacitatea de gandire abstracta, iar cele de situational judgement testeaza cum te comporti in anumite situatii la locul de munca.

Noutatea pe care Euroconcurs o aduce la acest training EPSO este accesul gratuit pe care il ofera cursantilor la o platforma de teste online. Aceasta platforma are rolul de a oferi un suport continuu pentru cursanti astfel incat ei sa poata exersa de acasa contra cronometru testele cerute in etapa Computer Based Test.

Pentru competitia EPSO deschisa asistentilor europeni permanenti (grad AST3) in luna decembrie 2011 testele de preselectie din etapa Computer Based Test (abstract reasoning, numerical reasoning, verbal reasoning si situational judgement) se vor sustine la noi in tara in centre specializate.

Euroconcurs ofera prin intermediul acestui training EPSO metode eficiente pentru rezolvarea rapida a testelor din etapa Computer Based Test (abstract reasoning, numerical reasoning, verbal reasoning si situational judgement) astfel incat cei interesati de o cariera europeana sa isi maximizeze sansele de reusita.

Intelegerea particularitatilor competitiilor EPSO si a cerintelor testelor din etapa Computer Based Test (abstract reasoning, numerical reasoning, verbal reasoning si situational judgement) si folosirea lor proactiva in timpul examenului face diferenta intre un castigator al unui post de functionar european permanent si un pierzator.

Pregatirea se face in limba romana si sesiunile de training EPSO sunt sustinute de Dr. Cristian Carstoiu si Psh. Augustin Iordache, traineri pentru competitiile europene EPSO.

image description