facebook_pixel

martie 14, 2014

In data de 13 martie 2014, EPSO (Oficiul European pentru Selectia Personalului) a lansat una dintre cele mai importante competitii: Administratori (AD 5) cu profil generalist.

Sunt scoase la concurs 137 de pozitii pentru joburi situate in Bruxelles sau Luxemburg, iar printre conditiile de eligibilitate se numara:

 • sa fii cetatean al Uniunii Europene,
 • sa ai o diploma de facultate in orice domeniu,
 • abilitati excelente de comunicare si de organizare,
 • cunoasterea a doua limbi europene (limba materna si inca o limba la alegere intre engleza, franceza sau germana).

Pot aplica si studentii aflati in ultimul an de facultate care sustin licenta pana in 31 iulie 2014. Experienta profesionala nu este criteriu de selectie.

Data limita pentru depunerea aplicatiei online pe site-ul oficial EPSO este: 15 aprilie 2014, ora 12 (ora Bruxelles)

Sunt cateva noutati fata de competitiile trecute:

 • Completarea chestionarului „Eu Career, My Career?” care te ajuta sa afli daca o cariera in institutiile UE este alegerea potrivita pentru tine (nu este eliminatorie).
  Chestionarul este valabil in engleza, franceza si germana. Contine 26 de intrebari si dureaza circa 40 de minute. La finalul chestionarului vei primi un scor care este un indicator al perceptiei tale fata de realitatea mediului de lucru la nivelul institutiilor europene.
 • Completarea obligatorie (insa nu eliminatorie) a unor teste de auto-evaluare inainte de inceperea aplicatiei (teste de evaluare a abilitatilor cognitive si celor 8 competente cerute de EPSO: analysis and problem solving, communication, delivering quality and results, prioritising and organising, learning and development, resilience, working with others and leadership). Partea intai cuprinde 10 intrebari de rationament verbal, 5 intrebari de rationament numeric, 10 intrebari de rationament abstract, si ai la dispozitie 41 de minute pentru a le rezolva. Partea a doua cuprinde 40 intrebari de gandire situationala si ai la dispozitie 35 de minute pentru a le rezolva.

Inainte de completarea chestionarului „Eu Career, My Career?” si a testelor de auto-evaluare este necesar sa citesti cu atentie Notice of Competition si Regulile generale care guverneaza competitiile deschise EPSO.

Dupa ce ai parcurs toti cei 3 pasi:

 1. Citire Notice of Competition si Reguli generale care guverneaza competitiile deschise EPSO;
 2. Completarea chestionarului „Eu Career, My Career?;
 3. Completarea obligatorie a testelor de auto-evaluare, poti completa aplicatia online pentru a intra in competitia deschisa.

Un alt document important pe care ti-l recomandam sa il citesti este Manualul Aplicatiei Online, pentru a afla ce trebuie sa faci pentru aplicatia ta online.

Cel mai important aspect pentru trecerea cu brio a acestei competitii este pregatirea pentru etapa de pre-selectie  CBT (computer based test, unde vei da teste pentru rationament verbal, abstract, numeric si gandire situationala).

Pentru pregatirea ta, Euroconcurs sustine in 22-23 martie 2014 un training intensiv de 2 zile in care primesti toate informatiile necesare rezolvarii eficiente a testelor si ulterior accesul la o platforma online de teste (peste 600 de teste) pentru a practica cele invata la curs.

Te poti inscrie aici: http://www.euroconcurs.ro/traininguri

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!