facebook_pixel

octombrie 12, 2010

O oportunitate unica pentru cercetatori

JRC (The Joint Research Center) este un directorat general al Comisiei Europene si detine 7 institute de cercetare (localizate in Ispra-Italia, Seville-Spania, Petten-Olanda, Karsruhe- Germania, Geel-Belgia).

JRC detine un staff de 2 700 de oameni si realizeaza cercetare in urmatoarele arii tematice: economie competitiva, dezvoltarea unei societati cu emisii reduse de carbon, managementul sustenabil al resurselor naturale, siguranta alimentara si a produselor, securitate nucleara.

Peste 270 de candidati vor intra pe listele de rezerva ale JRC pentru a suplini nevoile de recrutare ale institutiei in anii urmatori. Pozitiile vor fi disponibile in toate cele 7 institutii si se cauta cercetatori cu minim 3 ani de experienta (AD6- salariu de inceput 4.828, 65 euro) sau 6 ani de experienta (AD7- salariu de inceput 5.463, 30 euro) in domeniile:
• Chimie, biologie si sanatate
• Fizica
• Mecanica structurala
• Analiza cantitativa a politicilor
• Stiinte spatiale
• Stiinte ale mediului
• Comunicare si Tehnologia informatiei

Aplicatiile se pot depune pana in data de 4 noiembrie 2010 aici.

Iata care sunt cerintele de eligibilitate:
1. Educatie
1.1 Pentru AD6. Un nivel de educatie care corespunde completarii de studii universitate de cel putin 3 ani atestati de diploma. 
1.2 Pentru AD7. Un nivel de educatie care corespunde completarii de studii universitare atestate de diploma, cand perioada universitara este de 4 ani sau mai mult, sau 
1.3 cu un nivel de educatie care corespunde completarii de studii universitare atestate de diploma cand perioada universitara normala este de cel putin 3 ani si cel putin un an de experienta profesionala in domeniul ales. 
2. Experienta profesionala
Pentru AD6, cel putin 3 ani lucrati in domeniul ales. Studiile doctorale pot fi luate in considerare ca experienta profesionala pana la maxim 3 ani.
Pentru AD7, o experienta profesionala realizata dupa obtinerea calificarii cerute la 1.2 si 1.3 de cel putin 6 ani in domeniul ales. Acesti 6 ani de experienta trebuie sa fie aditionali acelui an care este cerut la punctul 1.3 de mai sus. Studiile doctorale pot fi luate in considerare ca experienta profesionala pana la maxim 3 ani.
3. Cerinte de limbi straine: Este necesar sa se cunoasca la un nivel ridicat o limba principala (care poate fi una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene) si o a doua limba la nivel satisfacator (la alegere intre Engleza, Franceza sau Germana). A doua limba trebuie sa fie diferita de prima.

Esti interesat sa aplici? Iata ce trebuie sa faci:
European Personnel Selection Office (EPSO) este responsabil pentru recrutarea personalului pentru Comisia Europeana. Trebuie sa cititi cu atentie Notice of Competition pentru fiecare domeniu:

Procedura de evaluare
Primul 1. Examinarea aplicatiilor online. Candidatii vor fi selectati pe baza informatiilor pe care le-au indicat in aplicatia facuta online. Comitetul de selectie va alege doar pe acei candidati care indeplinesc conditiile de eligibilitate si care au calificarile necesare (in special diplome, publicatii in journale stiintifice si/sau experienta profesioanala).
Pasul 2. O zi petrecuta la Centrul de evaluare de la Bruxelles (cheltuielile de transport se vor deconta). Cu acesta ocazie, candidatii vor sustine:
• Teste de rationament verbal, numeric si abstract
• Studiu de caz (scris) din domeniul ales
• Exercitiu de grup
•  Interviu structurat
Pentru AD7 va fi inca un test aditional (in scris).
Pasul 3. Crearea unei liste de rezerva. Peste 270 de candidati vor fi pusi pe listele de rezerva din care JRC va recruta.
 
Atentie! Creati-va un cont personal. Trebuie sa va creati un cont pe site-ul EPSO, sa completati aplicatia on-line si sa va inregistrati in competitie pana pe data de 4 noiembrie 2010.

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!