facebook_pixel

noiembrie 8, 2010

UE angajeaza

Peste 500 de pozitii de asistenti tn institutiile Uniunii Europene (UE) vor fi deschise pentru sfarsitul anului, la care pot aplica si romanii.

EPSO (Oficiul European pentru Selectia Personalului) anunta lansarea de competitii des­chise pentru 500-700 de joburi de asistenti in cadrul institu?iilor UE. „Sa ai o pozitie de asistent intr-o institutie europeana este o oportunitate excelenta de cariera: ai sansa de a lucra intr-un mediu multi-cultural cu oameni interesanti pe diverse teme, de la probleme de agri­cultura la cercetare stiintifica si colaborare internationala”, explica Drd. Mihaela Liliana Stroe, training&project manager Euroconcurs.ro.

Asistentii care vor fi recrutati de instiutiile UE sunt de doua categorii: AST1 (EPSO/AST/111/10) – pozitii secretariale, unde oricine este membru al celor 27 de state membre poate aplica, atat timp cat cunosc daneza, germana, engleza, spaniola, franceza, portugheza, suedeza sau malteza – si AST3 (EPSO/AST/112/10) – pozitii secretariale, unde orice persoana care are experienta de munca relevanta pentru profilele cautate si este membru al celor 27 de state poate aplica indiferent de limba pe care o vorbeste. „Pozi?iile disponibile pen­tru concurs sunt in domeniile statistica, finante/contabilitate, re­sur­se umane si IT&C”, spune Stroe.

Doua etape

Competitia propriu-zisa se va des­fasura pe parcursul a doua etape: preselectia si selectia. Prima eta­pa se desfasoara dupa depune­rea aplicatiei online si consta in par­curgerea unor teste pentru ratio­nament verbal, numeric si abstract, cat si a unor noi teste introduse precum accuracy tests – teste de precizie; inbox management – ordonarea inboxului; organising and prioritising, diary management – organizare si prioritizare, ordonarea agendei; computer ­skills – abilitati de lucru pe computer; situational judgement tests – teste pentru rationament situa?ional. Persoanele trec de etapa de pre-selectie vor fi invitate la Centrul de Evaluare de la Bruxelles, unde vor fi supusi la alte patru probe. „Aici, abilitatile si competentele candidatilor vor fi testate ­prin­tr-un exercitiu de grup, studiu de caz scris, interviu structurat si o prezentare”, precizeaza Stroe.

Competente cerute de EPSO

  • capacitatea de a analiza si solutiona probleme;
  • abilitatile de comunicare ;
  • capacitatea de a obtine calitate si rezultate;
  • abilitaatile de formare si dezvoltare;
  • flexibilitatea;
  • capacitatea de a prioritiza ­si organiza;
  • abilitatile de colaborare si lucru in echipa;
  • abilitati de leadership.

Cum aplici?

1. Creati-va un cont personal pe site-ul oficial EPSO – www.eu-careers.eu.

2. Verificati daca sunteti eligibil pentru competitia la care vreti sa aplicati citind documentul oficial, care se numeste ­„Notice of Competition”.

3. Aplicati online pe site-ul oficial EPSO atunci cand se lanseaza competitia.

4. Cititi cu mare atentie ­regulile generale EPSO pentru competitiile europene, inainte de a completa formularul online.

Sursa: Euroconcurs.ro

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!