facebook_pixel

martie 29, 2012

O noua aparitie Euroconcurs la ProTV. Urmareste mai jos emisiunea ProTV:

„Romanii sunt dornici sa traiasca visul european. Din ce in ce mai multi tineri sunt atrasi de un loc de munca intr-o institutie de pe batranul continent.

Si nu este de mirare, de vreme ce salariile pornesc de la 4.000 de euro, suma la care se adauga anumite bonusuri. In plus, se pot muta in strainatate cu familia. Cei interesati trebuie sa treaca insa de trei probe eliminatorii, iar procesul de selectie se intinde pe noua luni.

La 28 de ani, Codrin este consultant, dar isi doreste un post intr-o institutie europeana.

Numai luna aceasta se cauta 300 de functionari europeni. Ei vor trebui sa intocmeasca rapoarte si analize, sa coordoneze proiecte sau sa-i consilieze pe europarlamentari.

Pentru incepatori, lefurile pornesc de la 4.200 de euro, insa cei care au peste sase ani experienta aduna lunar 5.350 de euro, plus bonusuri.

Odata angajat la Bruxelles, iti poti recupera si taxele scolare. Nicu Stefanuta a prins un post de administrator la Parlamentul European. Traieste intr-un oras civilizat, curat si are toate sansele sa creasca profesional.

Nu e deloc usor sa ajungi acolo: recrutarea poate dura noua luni. Dupa ce isi depun online CV-urile, candidatii dau un test grila pe calculator, ca sa arate ca se concentreaza usor si pot rezolva o problema data. Daca trec de acest pas, concurentii merg in „capitala” Uniunii Europene pentru un interviu. La final, vor fi trecuti pe o lista de rezerva.

Ministerul Agriculturii a ales trei tineri consilieri dintre care unul va ajunge sa lucreze in cabinetul comisarului european Dacian Ciolos.

La nivelul Uniunii are loc o adevarata dezbatere privind reducerea cheltuielilor in institutiile europene, printre care si cele cu salariile, iar unele state membre au cerut sa contribuie cu sume mai mici la bugetul Uniunii.”

Sursa: ProTV

 

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!