facebook_pixel

octombrie 29, 2010

Sa lucreze intr-o structura a Uniunii Europene a devenit visul multor tineri romani, mai ales ca in aceasta perioada a anului apar tot mai multe anunturi de recrutare pentru diferite pozitii in institutiile europene. Drumul pana acolo, insa, poate fi destul de dificil, avand in vedere calificarile pe care trebuie sa le ai si examenele pe care trebuie sa le sustii. Dar, un salariu care porneste de la peste 2.500 de euro si care se poate dubla, in functie de vechime si de gradul de calificare, poate fi o motivatie suficienta pentru a trece peste toate obstacolele.

Poti lucra la Bruxelles, la Londra, la Stockholm sau la Budapesta. Te poti angaja in administratie, drept, economie, IT&C, resurse umane, stiinte sociale sau sanatate.
 
Institutiile europene au inceput sa faca anunturi de angajare, atat pentru pozitii temporare, cat si permanente, joburi pe care le poti ocupa prin intermediul Oficiului European pentru Selectia de Personal (European Personnel Selection Office – EPSO).
 
De exemplu, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (European Food Safety Authority – EFSA) angajeaza un ofiter stiintific senior pentru biroul din Parma (Italia), in timp ce Agentia pentru Sanatate si Consumatori (Executive Agency for Health and Consumers) pune la dispozitia celor interesati un post temporar de manager de proiect in Luxemburg.
 
De asemenea, mai sunt disponibile un post de agent temporar la Oficiul European pentru Selectia de Personal (The European Personnel Selection Office – EPSO), la Bruxelles, precum si doua posturi cu durata limitata la Agentia Europeana a Medicamentului (The European Medicines Agency), la Londra.
 
Alte joburi sunt disponibile in Suedia, Italia, Germania sau Ungaria.
 
Pentru a putea participa la selectie, solicitantii trebuie sa fi promovat un examen de calificare EPSO, in urma caruia devin administratori sau asistenti, cu diferite gradatii.
 
Categoria administratorilor (AD) acopera gradele 5-16 (debutantii se incadreaza, in general, in aceasta categorie, cu gradul 5) si categoria asistentilor (AST), care acopera gradele 1-11 (e obicei, personalul nou este incadrat cu gradul 1 sau 3).
 
In functie de aceste gradatii se face si salarizarea, un asistent grad 1 avand un venit de peste 2.500 de euro, in timp ce salariul minim pentru un administrator grad 5 depaseste 4.000 de euro. In cazul administratorilor gradele 11 si 12, maximul salarial la care se poate ajunge depaseste 17.600 de euro.
 
Pachetul salarial mai include si un sistem de alocatii suplimentare – alocatia pentru locuinta, alocatia pentru copiii aflati in intretinere, alocatia scolara, indemnizatia de expatriere sau alocatia anuala de calatorie la locul de origine.
 
Pentru a te inscrie in competitiile europene trebuie, in primul rand, sa-ti faci cont personal pe site-ul oficial EPSO – www.eu-careers.eu.
 
Alege-ti competitia la care vrei sa participi si aplica online pe site-ul oficial EPSO atunci cand aceasta se lanseaza. Aplicatia online consta in introducerea in sistem a CV-ului tau online si complerarea unei motivatii personale. Pe langa CV-ul completat corect, dupa regulile EPSO, motivatia este extrem de importanta in procesul de selectie, pentru ca, asemenea unei carti de vizita, ofera informatii importante despre profilul candidatului.
 
Sursa informatiilor: www.euroconcurs.ro
 

 

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!