Specialistii www.euroconcurs.ro, site de informare si pregatire pentru joburile din institutiile Uniunii Europene, recomanda celor care vor sa-si maximizeze sansele de reusita in obtinerea unui post la Comisia Europeana sa urmeze mai multe module de pregatire.
Practic, in cadrul acestor cursuri veti simula etapele pe care le veti avea de parcurs daca va decideti sa aplicati pentru un astfel de loc de munca. Seminariile sunt sustinute de Phil Gaskell si Dr. Cristian Cârstoiu, traineri specializati in competitiile UE.
„Candidatii pot sustine fara ajutor testul de preselectie. Insa, pentru a merge mai departe, ei au nevoie, in cele mai multe cazuri, sa urmeze cursuri specializate ori sa se pregateasca foarte bine singuri, fiind vorba de un proces de recrutare ce dureaza in jur de noua luni. In ceea ce priveste cursurile, pe langa informatiile teoretice pe care le afli, asculti si sfaturile unui specialist, care preda de mai mult timp si are experienta in competitiile europene”, spune Phil Gaskell.
Euroconcurs.ro ofera module de pregatire atat pentru pre-selectie, cat si pentru selectie si pentru interviul direct cu angajatorii. Iata ce se va testa si ce veti invata in cadrul acestor seminarii:
Testele de pre-selectie
• Verbal reasoning: in care se testeaza abilitatea verbala.
• Numerical reasoning: in care se testeaza abilitatea de calcul numeric.
• Abstract reasoning: in care se testeaza capacitatea de gandire abstracta.
• Situational Judgment: in care se testeaza cum te comporti in anumite situatii de lucru.
Pregatire pentru centrul de evaluare (assessment centre)
• Case study in the chosen field of competence: este un eseu scris care iti testeaza cunostintele din domeniul in care ai aplicat, abilitatile de analiza si sinteza, dar si cele de comunicare scrisa.
• Structured interview: interviu cu specialist in resurse umane pentru a-ti evalua motivatia, personalitatea, punctele forte si slabiciunile, planurile de cariera.
• Oral presentation: prezentarea in fata unui panel a unui anumit subiect pentru a-ti testa abilitatea de a comunica intr-o maniera persuasiva
• Group exercise: exercitiu realizat impreun? cu alti candidati in care evaluatorul se focuseaza pe evaluarea competentelor care sunt cerute de EPSO
Coaching si pregatire individuala pentru interviul pe care o sa-l ai fata in fata cu angajatorul, daca o sa treci de celelalte probe
• Pregatirea unui Curriculum Vitae si a motivatiei: „In functie de profilul fiecarui candidat si de competitia pentru care aplica se scot in evidenta punctele forte, cunostintele, experienta si abilitatile profesionale. Acest CV impreuna cu motivatia sunt un instrument foarte util de prezentare profesionala in fata recrutorilor si trebuie sa fie pregatite cu atentie”, spune Alin Ghizasan, managerul Euroconcurs.ro
• Coaching pentru interviul fata in fata: „Prin simulari si filmarea performantei se ofera o pregatire temeinica a tuturor aspectelor comunicarii eficiente cu comitetul de select?e (atat la nivel verbal, cat si nonverbal). Te poti astfel pregati profesionist pentru a raspunde la toate tipurile de intrebari, inclusiv la cele neasteptate”, adauga si Dr. Mihaela Liliana Stroe, specialist in resurse umane si trainer pentru competitiile UE (Project Manager Euroconcurs.ro).
Citesti aici tot articolul.