facebook_pixel

iulie 8, 2009

Astazi, 8 iulie 2009, EPSO (Oficiul European pentru Selectia Personalului) a anuntat deschiderea procedurilor de inscriere la testele de pre-selectie pentru recrutarea de ASISTENTI de cetatenie romana in domeniul SECRETARIATULUI (EPSO/AST/101/09).

Numarul candidatilor care vor fi inscrisi pe lista de rezerva este de 144 de romani. Salariile vor fi de peste 2500 de euro pe luna.

Iata care sunt conditiile de admitere:

inscrierea se face online pana in data de 11 august 2009 prin procedura scrisa pe site-ul Oficiului European pentru Selectia Personalului. In comparatie cu competitiile trecute, de anul acesta este necesar ca pentru inscrierea online la testele de pre-selectie sa se completeze un formular de candidatura mai detaliat, care sa prezinte educatia, experienta si nu in ultimul rand, motivatia fiecarui participant.

conditii generale: sa fie cetateni ai Romaniei, sa beneficieze de drepturi cetatenesti,  sa prezinte garantii morale necesare desfasurarii functiilor in vigoare.

conditii specifice: DIPLOMA– fie nivel de studii superioare absolvite cu diploma (in acest caz experienta profesionala nu este necesare, fie nivel de studii secundare absolvite cu cu diploma urmat de o experienta profesionala de cel putin trei ani intr-un domeniu direct relevant cu natura functiilor; CUNOSTINTE LINGVISTICE– cunoasterea temeinica a limbii romane (ca limba principala) si cunoasterea satisfacatoare a limbii engleze, a limbii franceze sau a limbii germane.

Selectia pentru pozitia de asistent in domeniul secretariatului se desfasoara in trei etape:

1. Testele de preselectie: se desfasoara in a doua limba cunoscuta de candidat, sunt teste grila date pe computer si au doua directii principale:

a) Un test referitor la dezvoltarea Uniunii Europene si politicile comunitare;

b) Un test de rationament verbal si numeric;

2. Probe practice: ce constau din pregatirea si/sau prelucrarea unui document in MS Word si evaluarea capacitatii de exprimare in scris (ortografie, sintaxa, gramatica) si care consta intr-o compunere pe baza elementelor furnizate.

3. Proba orala: interviu cu comitetul de selectie.

In principiu, probele practice si proba orala vor avea loc la Bruxelles, in aceeasi zi.

Natura pozitiei implica realizarea urmatoarelor sarcini:

– activitatilor de secretariat legate de organizarea de reuniuni, pregatirea de delegatii, etc.;

– altor activitati curente si diverse de secretariat, clasificarea documentelor si a corespondentei, urmarirea corespondentei, organizarea agendei, etc.;

– activitati (nivel secretariat) de prelucrare a textului in limba principala si, eventual, intr-o alta limba oficiala a Uniunii Europene;

– activitati de secretariat pe calculator legate de prezentarea documentelor (asezare in pagina, formatare, tabele);

– diverse activitati administrative de secretariat legate de gestionarea dosarelor, care presupun in principal utilizarea tehnologiilor informatiilor.

Pentru informatii suplimentare scrieti-ne pe adresa info@euroconcurs.ro .

About the author 

Alin Ghizasan

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe now to get the latest updates!